Lasagne z kurkami i sosem beszamelowym – prosty i szybki przepis

Nie macie pomysłu na obiad, a szukacie czegoś prostego i sytego? Co powiecie na przeprzepyszną lasagne z kurkami i sosem beszamelowy?! To prawdziwa uczta dla podniebienia. Przepis specjalnie dla Was przygotował założyciel Leśnych Skarbów:) To trzeba spróbować 🙂

Składniki na lasagne:

  • świeże kurki (sezon) /kurki mrożone Leśne Skarby
  • natka pietruszki
  • czosnek
  • ser parmezan
  • płatki lasagne (gotowe)
  • bulion
  • sól , pieprz (do smaku)

Składniki na sos beszamelowy:

  • łyżka mąki
  • łyżka masło
  • mleko
  • ser parmezan
  1. Kurki czyścimy i krótko płuczemy/ korzystamy z mrożonych kurek Leśne Skarby.
  2. Na patelni rozgrzewamy oliwę z oliwek i dodajemy czosnek z natką pietruszki.
  3. Gdy poczujemy błogi aromat czosnku dodajemy grzyby.
  4. Solimy je i smażymy do momentu kiedy nie odparuje woda w nich zawarta.
  5. Grzyby przesypujemy do miseczki, a na tej samej patelni robimy sos beszamelowy (masło, mąka , mleko (niewielka ilość, aby osiągnąć pożądaną gęstość)oraz starty parmezan.
  6. Blaszkę do pieczenia polewamy sosem, następnie układamy warstwę lasagne (makaraonu), warstwę grzybów, warstwę sosu, posypujemy startym parmezanem i tak do momenty kiedy skończą się składniki.
  7. Piekarni nagrzewamy do 220 stopni C , wkładamy lasagne i pieczemy ok. 20 – 30 min. Pożądanym efektem jest, aby aby góra zapiekła się na złocisty kolor.

Życzymy smacznego i zapraszamy na www.lesneskarby.pl po nasze produkty 🙂

 

UDOSTĘPNIJ ARTYKUŁ

Nowości, Przepisy kulinarne

Może Ci się spodobać

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie będzie publikowany. Obowiązkowe pola są zaznaczone *

Możesz użyć tych tagów i atrybutów HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>