„Wspomnienie lata” przepis na zupę z kurek

Chanterelle cream, mushroom soup, top view on wooden table

Na sobotni obiad polecamy smak lata – przepyszną zupę z kurek:) Grzybki możemy użyć świeże albo mrożone 🙂 Także do dzieła 🙂 Łapcie przepis!

Składniki ( 6 porcji):

  • 60 dag kurek świeże lub kurki Leśne Skarby
  • 10 dag masła
  • 40 dag włoszczyzny
  • 1 kurczak
  • 3 l wody
  • 3 łyżki śmietany
  • 4  liście laurowe
  • 6 szt. ziela angielskiego
  •  sól
  • natka pietruszki

      Przygotowanie:

1. Kurczaka opłukać, zalać zimną wodą, posolić, dodać ziele angielskie i liść laurowy.

2. Gotować pod przykryciem ok. 2 godz.

3. Do wywaru z kurczaka dodać warzywa pokrojone w paski i całe kurki podsmażone wcześniej na sklarowanym maśle.

4. Gotować około 20 minut, doprawić do smaku.

5. Dodać śmietanę i zagotować.

6. Podawać z kluskami francuskimi lub lanymi.

7. Gotowe 🙂

Życzymy smacznego. A po kurki zapraszamy na www.lesneskarby.pl . Koniecznie dajcie nam znać jak smakowało Czekamy na Wasze opinie.

UDOSTĘPNIJ ARTYKUŁ

Nowości, Przepisy kulinarne

Może Ci się spodobać

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie będzie publikowany. Obowiązkowe pola są zaznaczone *

Możesz użyć tych tagów i atrybutów HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>