Przepis na Fritattę – potrawa sycąca i prosta.

Frittata to nic innego jak jajecznica zapiekana z ulubionymi dodatkami. U nas oczywiście z grzybkami. Musicie spróbować.

Składniki:
• 4 całe jajka
• 1 szklanka startego parmezanu
• 25 dag świeżych kurek lub Kurki mrożone Leśne Skarby
• 2 ząbki czosnku
• ½ słodkiej cebuli
• 2 łyżki pietruszki
Suszone borowiki
• Przyprawy: sól, pieprz do smaku

Przygotowanie:
1. Wbijamy jajka do miseczki, solimy i energicznie roztrzepujemy widelcem.
2. Dodajemy starty parmezan, sól i pieprz do smaku.
3. Rozgrzewamy na patelni oliwę i wrzucamy czosnek oraz pokrojoną w drobną kostkę cebulę.
4. Szklimy i dodajemy kurki. Wszystko podsmażamy.
5. Na koniec smażenia dodajemy natkę pietruszki i suszone borowiki, lekko wszystko podsmażamy.
6. Tak przygotowany farsz zalewamy masą z jajek.
7. Smażymy na średnim ogniu od dołu do góry.
8. Podajemy na ciepło lub na zimno.
9. Gotowe 

Życzymy smacznego. A po grzybki zapraszamy na www.lesneskarby.pl . Koniecznie dajcie nam znać jak smakowało Czekamy na Wasze opinie.

UDOSTĘPNIJ ARTYKUŁ

Nowości, Przepisy kulinarne

Może Ci się spodobać

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie będzie publikowany. Obowiązkowe pola są zaznaczone *

Możesz użyć tych tagów i atrybutów HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>