Delikatny pasztecik z maślaków

Witajcie!
Dziś dzielimy się z Wami przepysznym przepisem na pasztecik z maślaków. Pozdrawiamy laureatkę zimowego konkursu, Panią Natalię!

PRZEPIS NA ILOŚĆ WIDOCZNĄ NA ZDJĘCIU

SKŁADNIKI
• 20 gr maślaków Leśne Skarby
• 2 łyżki masła
• 1 średnia cebulką
• 1 jajko
• Pietruszka
• 1 kajzerka
• Pieprz
• Sól
• Gałka muszkatołowa

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

• Grzybki zalewamy wodą i zostawiamy na całą noc.
• Na patelni rozgrzewamy masełko dodajemy pokrojoną w drobną kosteczkę cebulkę.
• Grzybki odsączamy,pamiętajmy by wywar zostawić w nim będziemy moczyć bułkę.
• Grzybki kroimy i dodajemy do cebulki i czekamy aż się ładnie wszystko zrumieni.
• Teraz możemy namoczyć nasza bułkę wyciskamy i dodajemy na patelnię.
• Wszystko razem dokładnie mieszamy i przyprawiamy wg uznania.
• Do przestygniętej masy dodajemy żółtko i pietruszkę a białko ubijamy na sztywno, przekładamy do reszty i delikatnie mieszamy.
• Masa gotowa, więc można wyłożyć nasze foremki i szczelnie je przykryć folią aluminiową.
• Wstawiamy do blaszki z wrzącą woda (wodę wlewamy tak na połowę blaszki).
• Czas pieczenia to godzina w 180 stopniach.

Smacznego!


UDOSTĘPNIJ ARTYKUŁ

Nowości, Przepisy kulinarne

Może Ci się spodobać

Dodaj komentarz