Makaron penne w sosie grzybowym

Znacie połączenie kurek i rydzów? Idealnie się łączą w różnych sosach. Dziś mamy dla Was przepis na penne w sosie grzybowym z kurek i rydzów Leśne Skarby.
Szybkie, proste danie. Każdy sobie poradzi z jego przygotowaniem, a smak zachwyci każdego.

SKŁADNIKI
– 2 słoiki grzybów w octowej zalewie Leśne Skarby (kurki i rydze)
– 1 opakowanie pełnoziarnistego makaronu penne
– 1 cebula
– 500 ml śmietany 30
– ulubione świeże zioła
– łyżka masła
– świeżo zmielony pieprz
– sól

PRZYGOTOWANIE

1. Makaron gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu, następnie odsączamy.

2. Grzyby odsączamy z zalewy, przepłukujemy. Cebulę kroimy w drobną kostkę,
podsmażamy na maśle. Dodajemy odsączone grzyby, przyprawiamy i smażymy kilka
minut. Do grzybów z cebulą wlewamy śmietankę i redukujemy uzyskując gęsty sos.

3. Makaron mieszamy z sosem, posypujemy ulubionymi ziołami lub świeżymi listkami
nowalijek.

Proste? A jakie smaczne!



UDOSTĘPNIJ ARTYKUŁ

Nowości, Przepisy kulinarne

Może Ci się spodobać

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie będzie publikowany. Obowiązkowe pola są zaznaczone *

Możesz użyć tych tagów i atrybutów HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>