Owoce leśne w białej czekoladzie

SKŁADNIKI:
• Owoce leśne mrożone
(borówka, jeżyna, żurawina, czarna jagoda)
• Biała czekolada
• Mleko

Mieszankę owoców leśnych mrożonych wkładam do szklanego pucharu, równolegle rozpuszczam w garnku czekoladę z dodatkiem mleka, ilość mleka zależy czy chcemy mieć gęściejszy czy rzadszy sos.

Czekolada gorąca i zmrożone owoce to wspaniałe połączenie.

Należy pamiętać o tym, iż podajemy natychmiast po polaniu owoców gorącą czekoladą.

Smacznego!!

UDOSTĘPNIJ ARTYKUŁ

Nowości, Przepisy kulinarne

Może Ci się spodobać

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie będzie publikowany. Obowiązkowe pola są zaznaczone *

Możesz użyć tych tagów i atrybutów HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>