Kanapka z kurkami w miodzie

Wytrawna kanapka, która przełamana jest nutką słodkości sprawdzi się idealnie na śniadanie i zaspokoi wszystkie zachcianki.

Składniki:

  • 50g twarogu
  • 10g chrzanu
  • 15g śmietanki
  • 10g pesto pietruszkowego
  • 40g sera korycińskiego
  • 1 kromka pieczywa
  • 50g kurek Leśne Skarby
  • 10g miodu gryczanego
  • łyzka masła
  • 5g natki pietruszki
  • 1 jajo ugotowane na twardo

 

  1. Twaróg mieszamy z chrzanem i śmietanką, najlepiej rozdrobnić go blenderem.
  2. Pieczywo smarujemy masłem, układamy na nim twaróg, pokrojone jajko i ser koryciński. Wrzucamy do pieca.
  3. Kurki przesmażamy na maśle, na koniec dodajemy miód i natychmiast zdejmujemy z ognia.
  4. Układamy na zapieczonym chlebie.
  5. Polewamy pesto, posypujemy pietruszką i układamy pyszne kurki.

 

Smacznego !

 

UDOSTĘPNIJ ARTYKUŁ

Bez kategorii

Może Ci się spodobać

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie będzie publikowany. Obowiązkowe pola są zaznaczone *

Możesz użyć tych tagów i atrybutów HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>