Jagodowe tiramisu

Kto tęskni za smakami lata ? My mamy na to rozwiązanie, pyszne tiramisu z jagodami które smakują latem.

Składniki:

  • 250 ml zaparzonej mocnej kawy
  • 50 ml likieru Sheridan’s
  • 1 puszka jagód w syropie Leśne Skarby
  • 2 żółtka
  • 2 łyżki cukru pudru
  • 250 g mascarpone
  • 100 g malutkich biszkoptów
  • Puder z suszonych jagód

 

Przygotowanie:

  1. Zaparzamy kawę, wlewamy do miseczki, mieszamy z likierem i studzimy.
  2. Żółtka wkładamy do miski, dodajemy cukier i ubijamy mikserem na dużych obrotach. Żółtka powinny zmienić kolor i konsystencje na puszystą i jasną masę. Czas ubijania około 8 minut.
  3. Zmniejszamy obroty dodając  stopniowo po 1 łyżce ser mascarpone.
  4. Biszkopty maczamy w kawie i układamy na dnie pucharków.
  5. Z jagód odsączamy syrop, a owoce miksujemy.
  6. Na biszkopty nakładamy połowę kremu, oraz połowę zmiksowanych jagód. Układamy drugą warstwę biszkoptów i kremu.
  7. Wstawiamy do lodówki na około 2 – 3 godziny do schłodzenia. Przed podaniem wierzch posypujemy pudrem z suszonych jagód.

UDOSTĘPNIJ ARTYKUŁ

Bez kategorii

Może Ci się spodobać

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie będzie publikowany. Obowiązkowe pola są zaznaczone *

Możesz użyć tych tagów i atrybutów HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>