Za co kochamy kurki? – proste i szybkie przepisy na dania z kurkami

Za co kochamy kurki?

Za ich smak i aromat jaki dodają do potraw. Zaprzyjaźniona restauracja Paleta Smaków mieszcząca się przu ulicy Waszyngtona 24a w Białymstoku przekazała nam proste i szybkie przepisy na wykorzystanie tych grzybków do dań. Także do roboty, bo to prawdziwa uczta dla smakoszy kurek.

Kurki w sosie śmietanowym

Składniki:

Przygotowanie:

  1. Podsmażyć kurki na masełku do odparowania wody.
  2. Przyprawiamy solą i rozmarynem do smaku.
  3. Gotowe 🙂

Kurki z boczkiem

Składniki:

Przygotowanie:

  1. Podsmażamy cebulę pokrojoną wcześniej w kostkę.
  2. Dodajemy nasze kurki i smażymy do odparowania wody.
  3. Solimy do smaku.
  4. W tym samym czasie smażymy bekon na chrupiąco.
  5. Po usmażeniu bekon układamy na kurkach.
  6. Gotowe 🙂

Tagiatelle z kurkami

Składniki:

  1. 150g makaronu
  2. 200g kurek swieżych/ mrożone kurki Leśne Skarby
  3. czosnek
  4. natka pietruszki
  5. sól, pieprz

Przygotowanie:

  1. Kurki podsmażamy na maśle i dodajemy czosnek
  2. Po odparowaniu wody dodajemy natkę pietruszki
  3. Doprawiamy solą i pieprzem do smaku
  4. W tym samym czasie gotujemy makaron al dente
  5. Łączymy makaron z kukrami i dekorujemy pietruszką
  6. Gotowe 🙂

Życzymy smacznego. A po kurki zapraszamy na www.lesneskarby.pl . Koniecznie dajcie nam znać jak smakowało 🙂 Czekamy na Wasze opinie.

Może Ci się spodobać

Dodaj komentarz