Tatar z borowikami czyli idealna przystawka

Tatar to nic innego jak surowe wołowe mięso podane z samym żółtkiem, chrupiąca cebulką, kiszonym ogórkiem  oraz z pysznymi marynowanymi borowikami, które nadają przystawce głębokiego smaku. Koniecznie sprawdźcie takie połączenie!

Składniki:

  • 120g mięsa wołowego posiekanego lub grubo zmielonego
  • sól do smaku
  • pieprz do smaku
  • olej
  • cebula
  • ogórek kiszony
  • marynowane borowiki Leśne Skarby

Przygotowanie tatara:

  1. Mięso wołowe posiekać bądź grubo zmielić.
  2. Dodać olej oraz przyprawy sól i pieprz.
  3. Dokładnie wymieszać i sprawdzić czy mięso jest dobrze doprawione. Jeżeli tak, tatar jest gotowy, jeżeli nie, doprawiamy dalej i mieszamy.
  4. Gotowy tatar układamy na talerzu.
  5. Przy talerzu układamy żółtko jajka oraz pokrojone w kostkę pozostałe składniki: cebulę, ogórek kiszony i borowiki.
  6. Gotowe:)

Życzymy smacznego. A po borowiki zapraszamy na www.lesneskarby.pl. Dajcie nam znać jak smakowało. Czekamy na Wasze opinie.

 

 

UDOSTĘPNIJ ARTYKUŁ

Nowości, Przepisy kulinarne

Może Ci się spodobać

Dodaj komentarz