Tatar to nic innego jak surowe wołowe mięso podane z samym żółtkiem, chrupiąca cebulką, kiszonym ogórkiem oraz z pysznymi marynowanymi borowikami, które nadają przystawce głębokiego smaku. Koniecznie sprawdźcie takie połączenie!
Składniki:
- 120g mięsa wołowego posiekanego lub grubo zmielonego
- sól do smaku
- pieprz do smaku
- olej
- cebula
- ogórek kiszony
- marynowane borowiki Leśne Skarby
Przygotowanie tatara:
- Mięso wołowe posiekać bądź grubo zmielić.
- Dodać olej oraz przyprawy sól i pieprz.
- Dokładnie wymieszać i sprawdzić czy mięso jest dobrze doprawione. Jeżeli tak, tatar jest gotowy, jeżeli nie, doprawiamy dalej i mieszamy.
- Gotowy tatar układamy na talerzu.
- Przy talerzu układamy żółtko jajka oraz pokrojone w kostkę pozostałe składniki: cebulę, ogórek kiszony i borowiki.
- Gotowe:)
Życzymy smacznego. A po borowiki zapraszamy na www.lesneskarby.pl. Dajcie nam znać jak smakowało. Czekamy na Wasze opinie.