PANNA COTTA – przepis na deser z owocami leśnymi

PANNA COTTA to słynny, włoski deser. Bardzo prosty w przygotowaniu. Musicie sami sprawdzić 🙂

Składniki:

  • 250 ml mleka
  • 250 ml śmietany kremówki
  • 2 łyżki cukru
  • 4 płaskie łyżeczki żelatyny
  • puszka owoców leśnych – Leśnych Skarbów

Przygotowanie:

  1. Zagotować śmietanę i mleko.
  2. Do gotującego się mleka dodać żelatynę i cukier.
  3. Zdjąć z ognia i mieszać, aż wszystko się rozpuści.
  4. Ostudzić i przelać do foremek.
  5. Wstawić do lodówki.
  6. Do dekoracji dajemy sos z owoców leśnych.
  7. Gotowe 🙂

Po leśne skarby zapraszamy na naszą stronę www.lesneskarby.pl 🙂

 

UDOSTĘPNIJ ARTYKUŁ

Nowości, Przepisy kulinarne

Może Ci się spodobać

Dodaj komentarz