Nie masz pomysłu na przystawkę?! Przychodzimy z pomocą. Pyszne rydze z czosnkiem pieczone w piekarniku, to prosta i pyszna potrawka. Idealna przed daniem głównym:)
Składniki:
- rydze świeże lub mrożone
- 2 ząbki czosnku
- oliwa z oliwek
- sól i pieprz do smaku
Przygotowanie:
- Grzyby czyścimy i myjemy.
- Układamy kapeluszami do dołu na blachę do pieczenia.
- Posypujemy drobno pokrojonym czosnkiem.
- Polewamy oliwą z oliwek i doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
- Wstawiamy do nagrzanego piekarnika (temp. 180 stopni).
- Gdy rydze zaczną puszczać sok i poczujemy piękny zapach w kuchni, można je wyciągać gdyż są gotowe.
- Dla miłośników grzybków bardziej przypieczonych, polecamy trzymać je w piekarniku jeszcze kilka minut.
Po leśne skarby zapraszamy jak zwykle na www.lesneskarby.pl