Przepis na rydze z czosnkiem – przystawka idealna

Nie masz pomysłu na przystawkę?! Przychodzimy z pomocą. Pyszne rydze z czosnkiem pieczone w piekarniku, to prosta i pyszna potrawka. Idealna przed daniem głównym:)

Składniki:

  • rydze świeże lub mrożone
  • 2 ząbki czosnku
  • oliwa z oliwek
  • sól i pieprz do smaku

Przygotowanie:

  1. Grzyby czyścimy i myjemy.
  2. Układamy kapeluszami do dołu na blachę do pieczenia.
  3. Posypujemy drobno pokrojonym czosnkiem.
  4. Polewamy oliwą z oliwek i doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
  5. Wstawiamy do nagrzanego piekarnika (temp. 180 stopni).
  6. Gdy rydze zaczną puszczać sok i poczujemy piękny zapach w kuchni, można je wyciągać gdyż są gotowe.
  7. Dla miłośników grzybków bardziej przypieczonych, polecamy trzymać je w piekarniku jeszcze kilka minut.

Po leśne skarby zapraszamy jak zwykle na www.lesneskarby.pl

 

UDOSTĘPNIJ ARTYKUŁ

Nowości, Przepisy kulinarne

Może Ci się spodobać

Dodaj komentarz