Makaron Pappardelle z suszonymi borowikami

Nasza wspaniała Ambasadorka Natalia Nadobnik dzieli się cudownym przepisem.  Makaron Pappardelle z suszonymi borowikami od Leśnych Skarbów. Przepis znajdziecie poniżej 🙂
(Przepis na jedną porcję)

SKŁADNIKI
• 100 g makaronu Pappardelle (tu opcjonalnie z suszonymi pomidorami)
• 1 łyżka masła
• 1 cebulka
• 20 gr Borowików suszonych
• Parmezan do smaku
• Sól do smaku
• Pieprz do smaku
• Gałka muszkatołowa do smaku
• Ocet balsamiczny- kilka kropel

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
• Grzyby moczymy ok. 30 min.
• Po odcedzeniu grzybów wodę zostawiamy (jeszcze się nam przyda)
• Smażymy grzyby na maśle.
• Dodajemy posiekana cebulkę.
• Przyprawiamy wg upodobania przyprawami z przepisu.
• Po 10 min. smażenia dolewamy wodę z moczenia grzybów.
• Makaron gotujemy 8 min.
• Odcedzamy i dodajemy do patelni.
• Mieszamy wszystko by się razem zeszło.
• Na koniec dodajemy parmezan.
• Wykładamy na talerz.
• Jemy!

Życzymy smacznego. Po grzyby standardowo zapraszamy na www.lesneskarby.pl.
Dajcie nam znać czy danie z przepisu smakowało.
Czekamy na Wasze opinie! 🙂

UDOSTĘPNIJ ARTYKUŁ

Nowości, Przepisy kulinarne

Może Ci się spodobać

Dodaj komentarz