Sos tatarski na bazie marynowanych podgrzybków z jajkami gotowanymi na twardo

Mimo, iż już po świętach, jajka bardzo często goszczą na naszym stole. Jajko można przygotować na wiele sposobów. Ten wdzięczny składnik jest dziś gościem w naszym przepisie. Sos tatarski z grzybkami Leśne Skarby i jajka – to nie może się nie udać 🙂
Dziękujemy Pani Magdzie za przepis i zdjęcia, są obłędne!

Przepis na  sos tatarski na bazie marynowanych podgrzybków z jajkami gotowanymi na twardo

Składniki:
1 słoik grzybów w occie (podgrzybków)
– 3 ogórki kiszone
– mała czerwona cebula
– 2 łyżki majonezu
– sól i pieprz
– jaja
– bazylia

Przygotowanie:
1. Grzyby wyjmujemy ze słoika, odsączamy z zalewy. Kroimy w drobną kostkę.
2. Ogórki kiszone kroimy w drobną kostkę, cebulę siekamy.
3. Grzyby łączymy z ogórkiem, cebulą i mieszamy z majonezem. Przyprawiamy solą i
pieprzem.
4. Podajemy z ugotowanymi jajkami, grillowanym mięsem lub jako sos do kanapek.


Smacznego!!

UDOSTĘPNIJ ARTYKUŁ

Nowości, Przepisy kulinarne

Może Ci się spodobać

Dodaj komentarz