Znacie połączenie kurek i rydzów? Idealnie się łączą w różnych sosach. Dziś mamy dla Was przepis na penne w sosie grzybowym z kurek i rydzów Leśne Skarby.
Szybkie, proste danie. Każdy sobie poradzi z jego przygotowaniem, a smak zachwyci każdego.
SKŁADNIKI
– 2 słoiki grzybów w octowej zalewie Leśne Skarby (kurki i rydze)
– 1 opakowanie pełnoziarnistego makaronu penne
– 1 cebula
– 500 ml śmietany 30
– ulubione świeże zioła
– łyżka masła
– świeżo zmielony pieprz
– sól
PRZYGOTOWANIE
1. Makaron gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu, następnie odsączamy.
2. Grzyby odsączamy z zalewy, przepłukujemy. Cebulę kroimy w drobną kostkę,
podsmażamy na maśle. Dodajemy odsączone grzyby, przyprawiamy i smażymy kilka
minut. Do grzybów z cebulą wlewamy śmietankę i redukujemy uzyskując gęsty sos.
3. Makaron mieszamy z sosem, posypujemy ulubionymi ziołami lub świeżymi listkami
nowalijek.
Proste? A jakie smaczne!