Paszteciki z kapustą i grzybami

Perożki już były, to znaczy że teraz czas na paszteciki lub jak kto woli krokiety. Delikatne ciasto owinięte wokół najlepszego farszu grzybowego, smakuje najlepiej z ciepłym barszczykiem.

Składniki na naleśniki:

1 szklanka mleka

1 szklanka wody

1 szklanka mąki

sól, pieprz

zioła prowansalskie

słodka mielona papryka

50 ml oleju

Składniki na farsz:

1 puszka farszu Leśne Skarby

1 cebula

2 ząbki czosnku

olej

500 gram kiszonej kapusty

Tymianek suszony ok. ½ łyżeczki

3 liście laurowe

4 ziarenka ziela angielskiego

2 jajka

bułka tarta

Przygotowanie:

Składniki na ciasto naleśnikowe mieszamy mikserem do uzyskania jednolitej konsystencji. Dodajemy zioła na sam koniec. Smażymy naleśniki.

W między czasie na patelni podsmażamy cebulę, czosnek. Na koniec dodajemy farsz grzybowy. Smażymy razem ok. 15 minut.

W garnku gotujemy kapustę kiszoną z liściem laurowym, zielem angielskim i tymiankiem. Studzimy.

Mieszamy farsz czyli podsmażone grzyby i wystudzoną kapustę kiszoną.

W naleśnika zawijamy 2 łyżki farszu, zawijamy tak jak gołąbki, zakładając najpierw boki do środka, później od dołu zwijamy rulon.

Zwinięte paszteciki panierujemy w jajku i bułce tartej. Smażymy na złoty kolor. Serwujemy z gorącym barszczykiem.

Smacznego !

UDOSTĘPNIJ ARTYKUŁ

Bez kategorii

Może Ci się spodobać

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie będzie publikowany. Obowiązkowe pola są zaznaczone *

Możesz użyć tych tagów i atrybutów HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>