Składniki na farsz:
200 gram mrożonych borowików Leśne Skaby
150 gram serka śmietankowego kanapkowego
1 łyżka prażonej cebulki
1 czubata łyżka mąki kokosowej
Sól i pieprz dla smaku
10 jajek
Przygotowanie farszu:
Grzyby gotujemy w osolonej wodzie do miękkości. Odsączamy dokładnie. Przekładamy do miski, dodajemy pozostałe składniki, poza jajkami. Jajka będziemy faszerować. Blendujemy wszystko razem, na gładki krem.
Jajka gotujemy na twardo, 6 minut wkładając je do wrzątku. Studzimy. Obieramy ze skorupki.
Odcinamy górę jajek na ok. 1 cm, delikatnie wyjmujemy żółtka. Żółtka wykorzystamy do sosu tatarskiego.
Jajka faszerujemy łyżką lub po przez rękaw cukierniczy wcześniej przygotowanym kremowym farszem. Układamy na półmisku.
Składniki na sos tatarski:
10 żółtek ugotowanych na twardo, które zostały nam po wydrążeniu z białek
1 słoiczek maślaków marynowanych Leśne Skarby
1 łyżka kaparów
1 czerwona cebula
3 ogórki konserwowe
3 łyżki majonezu
2 łyżki jogurtu greckiego
1 łyżka musztardy
Sól, pieprz do smaku
Przygotowanie sosu:
Ogórki, grzybki i cebulę kroimy bardzo drobno. Dodajemy, majonez, jogurt, musztardę, kapary i koperek. Dodajemy również posiekane żółtka. Dobrze mieszamy, doprawiamy pieprzem i solą do smaku.


