Kieszonki z ciasta francuskiego z owocami i budyniem

Składniki na 12 sztuk:

-rokla gotowego ciasta francuskiego

-puszka owoców w syropie

-pół opakowania budyniu waniliowego

-jajko

Budyń przygotować wedle wskazówek na opakowaniu i chwilę ostudzić.

Ciasto rozłożyć na blacie pociąć na prostokąty.

Na jedną połówkę ciasta ułożyć łyżkę budyniu, na budyń położyć łyżkę odsączonych owoców.

Brzegi ciasta posmarować roztrzepanym jajkiem i przykryć drugą połowę ciasta na budyń i owoce.

Brzegi docisnąć widelcem, górę naciąć nożem 3-4 razy.

Wierzch posmarować resztą jajka.

Piec w 200st.C przez 1-=15 minut, aż ciasto się zarumieni.

UDOSTĘPNIJ ARTYKUŁ

Bez kategorii

Może Ci się spodobać

Dodaj komentarz