Owoce pod kruszonką

Składniki:

-1 puszka truskawek w syropie

-1 puszka malin w syropie

-1 puszka jagód w syropie

-1 puszka jeżyn w syropie

Składniki na kruszonkę:

-150g mąki pełnoziarnistej

-100g cukru

-100g masła

Owoce odsączyć i umieścić w naczyniu żaroodpornym.

Składniki na kruszonkę razem zagnieść i pokruszyć ją po owocach.

Naczynie wstawić do nagrzanego piekarnika do 175st. C i piec owoce z kruszonką przez 25 minut.

Najlepiej podawać z lodami śmietankowymi.

UDOSTĘPNIJ ARTYKUŁ

Bez kategorii

Może Ci się spodobać

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie będzie publikowany. Obowiązkowe pola są zaznaczone *

Możesz użyć tych tagów i atrybutów HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>