Pulpety w sosie koerkowym z podgrzybkami

  • 600 g mielonego mięsa
  • 200 g podgrzybków
  • zioła prowansalskie
  • 3 ząbki czosnku
  • sól
  • pieprz
  • 2 jajka
  • 1 czerstwa bułeczka
  • odrobina mąki
  • 2 cebule
  • odrobina natki pietruszki
  • koperek
  • 1/2 szklanki śmietanki 18%

1. Wlej do garnka 4 szklanki wody i zagotuj

2. Bułkę namocz w wodzie, a po upływie ok. 15 minut odciśnij ją i pokrusz

3. Jedną cebulę pokrój drobno

4. Rozkłóć jajka i dodaj do mięsa. Dodaj do masy pokrojoną cebulę

5. Czosnek posiekaj drobno i dodaj do mięsa. Dodaj również bułkę

6. Przypraw ziołami, solą i pieprzem

7. Wyrób masę rękami i formuj z niej kulki

8. Pulpety obtocz w mące

9. Wkładaj je do gotującej wody. Dodaj pokrojone grzyby

10. Posiekaj druga cebulę i dodaj do mięsa i grzybów

11. Gotuj pod przykryciem 30 minut, czasem mieszając

12. Dodaj smietanę, posiekaną natkę i koperek

13. Dopraw sos solą, pieprzem i ziołami

14. Zagotuj wszystko razem.

UDOSTĘPNIJ ARTYKUŁ

Bez kategorii

Może Ci się spodobać

Dodaj komentarz