JAJKA FASZEROWANE MARYNOWANYMI GRZYBAMI

Dziś przychodzimy do Was ze świąteczną inspiracją. Przed Wami- szybki przepis na Wielkanoc autorstwa kulinarne_przygody_gatity!

zdjęcie: @kulinarne_przygody_gatity

Składniki:

  • 6 jajek ugotowanych na twardo
  • słoiczek marynowanych maślaków Leśne Skarby 
  • 1/2 małego zielonego ogórka
  • majonez
  • sól
  • kolorowy pieprz
  • kiełki rzodkiewki do ozdoby 

Wykonanie:

Jajka obieramy i kroimy na pół.
Grzyby odcedzamy z marynaty, kroimy je w drobną kostkę. Ogórka również kroimy w drobną kostkę. Warzywa solimy, pieprzymy i mieszamy w miseczce.
Jajka układamy na talerzu, na każdej połówce kładziemy farsz warzywny, kleks majonezu i oprószamy kolorowym pieprzem. Wszystko ozdabiamy kiełkami.

UDOSTĘPNIJ ARTYKUŁ

Bez kategorii

Może Ci się spodobać