Spróbuj naszej letniej wersji tiramisu z jeżynami! 🍇☀️
Połączenie cytryny oraz jeżyny w klasycznym przepisie na tiramisu, sprawiło, że ten oto topowy przepis zyskał nieco szaleństwa i świeżości 💛
💛Składniki:
– 500ml śmietanki kremówki najlepiej, aby była gęsta
– 5 łyżek cukru pudru
– 1 cytryna
– Łyżeczka pasty waniliowej
– Gorzkie kakao
– Opakowanie biszkoptów
– 2 szklanki espresso



💛Jak robimy?
– Skórkę cytryny ścieramy, a środek cytryny wyciskamy.
– Śmietankę mieszamy z pastą waniliową oraz cukrem pudrem, a następnie dodajemy skórkę i sok z cytryny.
– Biszkopty maczamy w kawie i układamy do foremki.
– Na biszkopty wykładamy krem cytrynowy, a na krem kładziemy pyszne jeżyny. Jak ktoś lubi mocniej jeżynowy smak, bardzo polecam dolać nieco soku jeżynowego, który jest w puszce.
– Czynność powtarzamy, aż do wypełnienia całej foremki, a na koniec wszystko posypujemy ciemnym kakao.
– Najlepiej całość schłodzić cała noc w lodowce.
Smacznego! 😊