LETNIE TIRAMISU Z JEŻYNAMI

Spróbuj naszej letniej wersji tiramisu z jeżynami! 🍇☀️

Połączenie cytryny oraz jeżyny w klasycznym przepisie na tiramisu, sprawiło, że ten oto topowy przepis zyskał nieco szaleństwa i świeżości 💛

💛Składniki:

– 500ml śmietanki kremówki najlepiej, aby była gęsta

– 5 łyżek cukru pudru

– 1 cytryna

– Łyżeczka pasty waniliowej

2 puszki jeżyn Leśne Skarby

– Gorzkie kakao

– Opakowanie biszkoptów

– 2 szklanki espresso 

💛Jak robimy?

– Skórkę cytryny ścieramy, a środek cytryny wyciskamy.

– Śmietankę mieszamy z pastą waniliową oraz cukrem pudrem, a następnie dodajemy skórkę i sok z cytryny.

– Biszkopty maczamy w kawie i układamy do foremki.

– Na biszkopty wykładamy krem cytrynowy, a na krem kładziemy pyszne jeżyny. Jak ktoś lubi mocniej jeżynowy smak, bardzo polecam dolać nieco soku jeżynowego, który jest w puszce.

– Czynność powtarzamy, aż do wypełnienia całej foremki, a na koniec wszystko posypujemy ciemnym kakao.

– Najlepiej całość schłodzić cała noc w lodowce.

Smacznego! 😊

UDOSTĘPNIJ ARTYKUŁ

Nowości, Przepisy kulinarne

Może Ci się spodobać