Do tego przepisu wykorzystaliśmy borowiki z puszki, które mają wiele zalet: są zawsze dostępne, jesteśmy pewni ze grzyby są jadalne, mają doskonałą jakość i smak.
Składniki:
* Makaron tagliatelle
* 2 łyżki masła
* Puszka borowików Leśne Skarby
* 2 ząbki czosnku
* 200 ml śmietanki 30 %
* 150 gr serka mascarpone
* garść natki pietruszki
* niebieski ser do posypania
Przepis:
1. Makaron gotujemy według przepisu na opakowaniu. Borowiki wyjmujemy z puszki odsączamy z zalewy i kroimy na mniejsze kawałki.
2. Na patelni roztapiamy masło, dodajemy borowiki, czosnek i chwilę ze sobą dusimy. Doprawiamy do smaku solą. Następnie dodajemy śmietankę oraz mascarpone mieszamy do połączenia i dodajemy ugotowany makaron.
3. Wszystko razem ze sobą mieszamy i posypujemy świeżo startym pieprzem.
4. Na talerzu układamy makaron posypujemy natką pietruszki i dodajemy ser pokrojony w kawałki.
Smacznego! 🥰