Malinowy deser z mascarpone

Koniecznie zapisz ten pomysł na deser z owocami i zrób go ukochanej osobie lub… sobie! 💘☺️

💞 Składniki:

Puszka Malin w syropie Leśne Skarby,

-galaretka malinowa,

-250 g mascarpone,

-dwie czubate łyżki cukru pudru,

-150 ml śmietanki 30 %,

-mini beziki,

-mini biszkopty,

-płatki migdałów, świeże maliny do dekoracji.

💞 Przygotowanie:

1.Malinową galaretkę rozpuścić w gorącym syropie z malinami i odstawić do lekkiego stężenia.

2.Mascarpone ubić na krem wraz z cukrem pudrem i śmietanką. Wstawić do lodówki.

3.Do pucharków wsypać mini biszkopty, wyłożyć gęstniejącą galaretkę i odstawić do całkowitego stężenia. Przy pomocy rękawa cukierniczego wyłożyć krem, poukładać maliny oraz beziki i obsypać uprażonymi płatkami migdałów.

Smacznego! ☺️

UDOSTĘPNIJ ARTYKUŁ

Nowości, Przepisy kulinarne

Może Ci się spodobać