Muffinki wielkanocne z grzybami

Zapisz ten przepis na Wielkanocne śniadanie! 🐣

Przepis jest bardzo prosty i szybki, a gotowe muffinki będą pięknie wyglądać na świątecznym stole 🧡

Składniki:

•4 jajka

•dwa ząbki czosnku

•100 g sera feta,

Borowiki suszone – opakowanie

•40 g dwie garście szpinaku baby

•łyżka oleju, sól i pieprz

PS: do dekoracji możesz użyć Marynowanych Kurek!

Przepis:

Suszone grzyby zalać wrzątkiem i odstawić na godzinę.

Na patelni rozgrzać olej, dodać czosnek, pokrojone grzyby i szpinak. Smażyć, aż woda z grzybów lekko odparuje, a szpinak zmniejszy swoją objętość.

Jajka rozbełtać wraz z przyprawami, dodać przestudzone grzyby z szpinakiem i fetę pokrojoną w kostkę. Całość wymieszać i rozlać w formie na muffinki (6 sztuk). Formę wstawić do piekarnika nagrzanego do 170 stopni na 20 minut.

Smacznego!

UDOSTĘPNIJ ARTYKUŁ

Nowości, Przepisy kulinarne

Może Ci się spodobać