Tagliatelle z aromatycznymi grzybami

Przedstawiamy Państwu serię przepisów wygranych w konkursie kulinarnym organizowanym przez nas w grudniu.
Na pierwszy ogień wkracza przepis Pani Pauliny Misiewicz!
Pyszne Tagliatelle w sosie śmietanowym z grzybami i boczkiem!

SKŁADNIKI
•  300 g makaronu tagliatelle  (autorka użyła szpinakowego, który pasuje do grzybów)
•  1 cebula
•  100 g boczku
•  40 g suszonych grzybów (borowików, podgrzybków, maślaków)
•  200 ml śmietany 30%
•  posiekana natka pietruszki (według uznania)
•  sól, pieprz

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
• Suszone grzyby moczymy w gorącej wodzie by zmiękły. Odsączamy je i kroimy w paseczki. Drobno siekamy cebulę, boczek kroimy w kostkę.”
• Na patelni smażymy boczek, gdy się zarumieni dodajemy cebulę. Smażymy do momentu aż cebula się zeszkli i dodajemy grzyby. Chwilę smażymy i dodajemy śmietanę, dokładnie mieszamy. Na koniec dodajemy natkę pietruszki oraz przyprawy.
• Gotujemy makaron według przepisu na opakowaniu.
• Następnie ugotowany makaron polewamy sosem grzybowym i gotowe.

Życzymy smacznego. Po grzyby standardowo zapraszamy na www.lesneskarby.pl.
Dajcie nam znać czy danie z przepisu smakowało.

UDOSTĘPNIJ ARTYKUŁ

Nowości, Przepisy kulinarne

Może Ci się spodobać

Dodaj komentarz