BUŁECZKI ROLLSY Z OWOCAMI LEŚNYMI

Zawijane Bułeczki z aksamitnym serem białym i słodkimi owocami leśnymi rozpływają się w ustach i szybko znikają z talerzy!🥐🧀🍇🍓

Ich tajemnica tkwi w miękkim i delikatnym cieście, które od razu kusi aromatem, a na wierzchu posmarowane jest pyszną polewą! 🤤 

✔️ Ciasto 

* 200 ml lekko ciepłe mleko

* 42 g drożdży 

* 100 g cukru

* 2 jajka

* 100 g miękkiego masła

* 500 g mąki

* szczypta soli

✔️ Masa serowa

* 250 gr twarogu

* 2 łyżki cukru

* 1 łyżka masła

* Puszka owoce leśne od Leśne Skarby

✔️ Krem do smarowania

* 150 gr serka naturalnego

* 50 gr śmietanki 30 %

* 3 łyżki cukru pudru

* 3 łyżeczki soku z cytryny 

Owoce odsącz z zalewy i dodaj do twarogu. Do masy dodaj także cukier oraz masło i połącz ze sobą.

Rozpuść drożdże z odrobiną mleka i cukru. Odstaw na 10 minut aby drożdże zaczęły pracować. Następnie dodaj resztę składników i wyrób ciasto. Odstaw je na 40 minut w ciepłe miejsce.

Ciasto wałkuj dość cienko w prostokąt i wyłóż masę serową. Zawijaj w rulon wzdłuż dłuższego boku. Ostrym nożem tnij w miarę równe bułeczki – z tej ilości wyjdzie około 12 sztuk. Bułeczki przełóż na blachę do pieczenia wyłożoną papierem, nasmaruj mlekiem, odstaw na 20 minut do ponownego wyrośnięcia, piecz w temperaturze 180 stopni około 20 minut. Ten czas może być krótszy, obserwuj bułeczki aby były tylko zarumienione.

Przygotuj krem : serek wraz ze śmietaną zmiksuj z cukrem pudrem i sokiem z cytryny na gładki krem. Ostudzone bułeczki posmaruj przygotowanym kremem.

Smacznego! 🙂 

UDOSTĘPNIJ ARTYKUŁ

Nowości, Przepisy kulinarne

Może Ci się spodobać