Przepyszna przekąska z wykorzystaniem naszych kurek? Łapcie prosty przepis na bagietkę z boczkiem i kurkami!
🔸Składniki:
– kurki w zalewie Leśne Skarby
– 2 krótkie bagietki
– ser brie
– boczek 150 g
– duża szalotka
– garść szpinaku baby
– garść stokrotek
– łyżka masła
– 2 łyżki oliwy z oliwek



🔸Przygotowanie:
Boczek pokroić w słupki, obsmażyć, dodać pokrojoną w pióra szalotkę i zeszklić ją, następnie przełożyć wraz z wytopionym tłuszczem do miseczki.
Kurki smażyć na maśle około 5 minut, wymieszać z boczkiem i szalotką.
Przy pomocy ostrego noża wykroić w bagietkach otwory, wyjąć skórkę a środek ugnieść łyżeczką.
Bagietki polać delikatnie oliwą, wyłożyć pokrojonym w plastry serem Brie, wypełnić farszem i zapiec 5 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni, dzięki czemu całość połączy się.
Udekorować szpinakiem i kwiatami ☺️