BAGIETKA Z BOCZKIEM I KURKAMI

Przepyszna przekąska z wykorzystaniem naszych kurek? Łapcie prosty przepis na bagietkę z boczkiem i kurkami!

🔸Składniki: 

kurki w zalewie Leśne Skarby

– 2 krótkie bagietki 

– ser brie 

– boczek 150 g 

– duża szalotka 

– garść szpinaku baby 

– garść stokrotek 

– łyżka masła 

– 2 łyżki oliwy z oliwek 

🔸Przygotowanie: 

Boczek pokroić w słupki, obsmażyć, dodać pokrojoną w pióra szalotkę i zeszklić ją, następnie przełożyć wraz z wytopionym tłuszczem do miseczki. 

Kurki smażyć na maśle około 5 minut, wymieszać z boczkiem i szalotką. 

Przy pomocy ostrego noża wykroić w bagietkach otwory, wyjąć skórkę a środek ugnieść łyżeczką. 

Bagietki polać delikatnie oliwą, wyłożyć pokrojonym w plastry serem Brie, wypełnić farszem i zapiec 5 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni, dzięki czemu całość połączy się. 

Udekorować szpinakiem i kwiatami ☺️

UDOSTĘPNIJ ARTYKUŁ

Nowości, Przepisy kulinarne

Może Ci się spodobać